EPDM

 

EPDM is een elastomeer. Een elastomeer is een materiaal wat door warmte en druk blijvend wordt vervormd. Voor de productie van EPDM-dakbanen zijn diverse methoden mogelijk. Algemeen geldt dat er synthetische rubbers, roet, versterkende vulstoffen en hulpmiddelen zoals bepaalde oliën met elkaar worden gemengd. Vervolgens worden er vulkanisatiemiddelen, zoals zwavel en bepaalde versnellers toegevoegd.

 

Door een bepaald proces (vulcaniseren) worden de afzonderlijke rubberketens met elkaar verbonden met als resultaat EPDM.

 

Voordelen EPDM dakbedekking:

– brandveilige verwerking (lijm/kit verbinding of hete lucht)

– milieuvriendelijk (zeer lange levensduur en goed recyclebaar)

– buitengewoon goed bestand tegen ultraviolette inwerking

– zeer elastisch

– worteldoorgroeibestendig

– goed bestand tegen zure regen en vele door de industrie veroorzaakte verontreinigingen, als ook tegen vele chemische en biologische invloeden

– de mogelijkheid om geprefabriceerde membranen te bestellen ( EPDM dakbedekking uit één stuk op maat gemaakt door de producent)

Product - Rubbercover, Firestone

 

PVC

 

PVC is een thermoplastische dakbaan. Thermoplastisch betekent dat een materiaal continue plastisch kan vervormen onder invloed van warmte en druk.

Omdat PVC van nature hard en bros is worden er aan de PVC weekmakers toegevoegd. Deze zorgen ervoor dat de PVC soepel wordt. De weekgemaakte PVC wordt gebruikt als basis voor PVC dakbanen. PVC dakbanen zijn leverbaar in homogene uitvoering of zijn voorzien van een polyester of glasvlies wapening.

 

De overlappen van PVC dakbanen worden door middel van hete lucht of een lasvloeistof gedicht.

 

Voordelen PVC dakbedekking:

– brandveilige verwerking (hete lucht of lasvloeisof)

– milieuvriendelijk (lange levensduur en goed recyclebaar)

– goed bestand tegen chemicaliën

– goed bestand tegen UV-straling

– geschikt voor zichtdaken ( zeer ‘strak’ aan te brengen en in diverse kleuren leverbaar)

– gemakkelijk vervormbaar

Product - Rhenofol, Alkorplan

 

BITUMEN

 

 

Bitumen dakbedekking, beter bekend als dakleer, wordt al jaren toegepast op platte en licht hellende daken. Dankzij de bijzondere eigenschappen van dit dakbedekkingsmateriaal, waaronder de zeer goede weerstand en lange levensduur, wordt het ingezet bij verschillende bouwprojecten. Bitumineuze dakbanen zijn geschikt voor vrijwel elk type dak, inclusief brugdekken, gekleurde daken, parkeerplaatsen en parkeerdakenfunderingsmuren, geïsoleerde balkons, terrassen en galerijen en zelfs groendaken. En natuurlijk ook voor veranda’s, aanbouwen, dakkapellen en schuren.

 Onze APP-gemodificeerde en SBS-gemodificeerde dakbanen en PB bitumen dakbedekking zijn eenvoudig en snel te leggen en makkelijk te branden, lijmen of mechanisch te bevestigen. Bovendien kunt u ook onze zelfklevende dakbanen brandveilig verwerken.

In ons assortiment vindt u ook verschillende soorten dampremmende lagen, gemodificeerde toplagenonderlagen, tussenlagen, beschermingslagen en bijbehorende primers en benodigdheden, zoals tegeldragers, lijm en kit.

Product - Royal, Bauder

RESITRIX

Om waterdichte oplossingen te realiseren, heeft u de juiste producten nodig. bij RESITRIX bent u hiervoor aan het juiste adres.

De unieke materiaalcombinatie van hoogpolymeer SBS en EPDM zorgen voor unieke producteigenschappen. Een hoog gebruiksgemak, gecombineerd met de bewezen voordelen van EPDM.

  • Extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar 
  • Blijvend elastisch en flexibel
  • Flexibiliteit tot 500%
  • Uiterst duurzaam (EPD gecertificeerd)
  • Een eenvoudige en veilige verwerking zonder open vuur
  • Vrij van weekmakers

Product - RESITRIX MB, SKW, SK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRIFLEX

Veruit de meeste lekkages op een dak komen voor op en rondom de zwakste plekken van de dakbedekkingsconstructie: de dakdetails. Dat is niet vreemd, want het waterdicht inwerken van een dakdetail is meer dan eens een flinke uitdaging. Met de producten van Triflex bieden wij hierin een oplossing, waterdicht en gewapend tot in de moeilijkste details.

Product - Alsan

ISOLATIE

Isolatiemateriaal vormt naast de waterkerende laag, een belangrijk element van het dakbedekkingspakket. Met name het bouwbesluit is van invloed op keuze van de isolatiematerialen. Indien boven een verwarmde ruimte isolatie wordt vervangen of aangebracht dient de constructie een minimale warmteweerstand te hebben van 2,5 m2 K/W Steeds vaker wordt door opdrachtgevers echter een warmteweerstand van 3,0 of 3,5 m2 K/W geëist.

De combinatie van de onderconstructie, dampremmende laag, isolatiemateriaal en waterkerende laag moet op alle facetten kloppen

De begaanbaarheid, de massa en de brandveiligheid van het isolatiemateriaal zijn eveneens criteria waarop een beslissing wordt gebaseerd.

Product - Bauder PIR, KINGSPAN, EPS